Capunata ri mulinciani
Capunata ri mulinciani Eni na ricetta antichissima, ca si pripara na tutta ‘a sicilia, anchi se ccu quacchi varaizioni. Nuautri vi ramu chidda tradizionali. Ppi priparalla ci vuonu: - 2 cipuddi – 2 pumarori - 200 gr. ri vulivi janchi - 150 gr. ri ciappiri - 2 civa ri acciu - Sali q.b. - ‘na cucciarata e menza ri zuccuru - ‘nu bicchirieddu r’acitu - 4 mulinciani ruossi Priparazioni: Tagghiati a pizzuddi i quattru beddi mulinciani niviri ccu tutta a scoccia, mittitili nò scolapasta, salatili assai, mittitici u cupiecciu e nu pisu ri ‘ncapu e lassativi accussì ppi quacchi ura, a sculari, finu a quannu nun hannu piddutu u sculu amaru. Tagghiati fini fini riu cipuddi suffriitili ni l’uogghiu. Quannu sunu trasparenti, juncitici i rui pumarori senza spogghia e senza simenta, tagghiati fini. Dopu quacchi minutu, a sassa juncitici i vulivi janchi ‘nsalamoia e tagghiati a pizzuddi. Mittitici u Sali e faciti cociri tutti cosi a fuocu lientu. Lavati ppui i mulinciani, asciutili e friitili. Juncitili a lu sucu e facitili cociri ppi quacchi minutu. Ppui, pi finiri, juncitici u zuccuru a ‘a citu, arri minati e lassati rifriddari. Tratto da "A Favuriri" Raccolta di ricette siciliane a cura delle classi III A – III B Istituto elementare Mazzini di Pedalino – anno 2001 Insegnanti: Chelidonia Proietti – Maria Chiarandà
Capunata ri mulinciani
Eni na ricetta antichissima, ca si pripara na tutta ‘a sicilia, anchi se ccu quacchi varaizioni. Nuautri vi ramu chidda tradizionali.
Ppi priparalla ci vuonu:
Priparazioni:
Tagghiati a pizzuddi i quattru beddi mulinciani niviri ccu tutta a scoccia, mittitili nò scolapasta, salatili assai, mittitici u cupiecciu e nu pisu ri ‘ncapu e lassativi accussì ppi quacchi ura, a sculari, finu a quannu nun hannu piddutu u sculu amaru.
Tagghiati fini fini riu cipuddi suffriitili ni l’uogghiu. Quannu sunu trasparenti, juncitici i rui pumarori senza spogghia e senza simenta, tagghiati fini.
Dopu quacchi minutu, a sassa juncitici i vulivi janchi ‘nsalamoia e tagghiati a pizzuddi. Mittitici u Sali e faciti cociri tutti cosi a fuocu lientu. Lavati ppui i mulinciani, asciutili e friitili. Juncitili a lu sucu e facitili cociri ppi quacchi minutu.
Ppui, pi finiri, juncitici u zuccuru a ‘a citu, arri minati e lassati rifriddari.
Tratto da "A Favuriri" Raccolta di ricette siciliane a cura delle classi III A – III B
Istituto elementare Mazzini di Pedalino – anno 2001
Insegnanti: Chelidonia Proietti – Maria ChiarandÃ
Capunata ri mulinciani